divendres, 27 de setembre del 2013

CALENTADORS ELÈCTRICS


Ja som a la tardor i notem com baixen les temperatures.
Si a casa escalfes l’aigua amb un calentador elèctric, a continuació et presentem un post amb una sèrie de petits consells per tal de millorar les prestacions, reduir-ne el consum d’energia i aigua i, en conseqüència, la factura de la llum.
Si has pensat en comprar un calentador nou, també t’aconsellem per a que facis una bona elecció.
Hi ha diferents aspectes que has de tenir en compte alhora d’escollir un calentador:

La capacitat: la capacitat del calentador s’ha de calcular considerant el nombre de gent que viu en una casa i l’equipament que necessita aigua calenta (dutxa, aigüera, rentamans, rentaplats, etc...)
A continuació tens un petit esquema resum:

Font: NEGARA
Si escollim un calentador amb més capacitat de la que ens pertocaria, no és cap problema, ja que l’aigua que no es gasta es manté calenta per al següent ús. Tot i que el preu del calentador va en funció dels litres, sempre és millor que tingui més capacitat que no pas quedar-nos justos amb els litres d’aigua, ja que si és així, el calentador haurà de treballar el doble per abastir d’aigua calenta la casa.

La posició: els calentadors no es poden posar en qualsevol posició. La postura òptima és la posició vertical. Si no tenim lloc per a fer-ho, cal que busquem un model adequat per a col·locar-lo en horitzontal. No tots els fabricants tenen calentadors que poden anar en les dues posicions.


Font: EDESA

Ubicació: per tal de minimitzar les pèrdues de calor es preferible que el calentador:

-      S’instal·li dins de la vivenda
-      El més a prop possible del lloc d’ús (per tal de reduir la longitud del tub)
-      Aïllar el tub de pas de l’aigua per a no perdre energia.

Per tal de aprofitar al màxim les prestacions del teu calentador et donem dos idees:

-      Per a que duri més temps l’aigua calenta pots col·locar un amortitzador o economitzadors d’aigua a les aixetes. D’aquesta manera s’aconsegueix reduir fins a un 50% d’aigua, i el 50% de l’energia necessària per escalfar l’aigua. Això suposa doblar la capacitat del calentador, ja que els calentadors elèctrics permeten treballar amb una pressió d’aigua molt baixa i un caudal molt petit.

- Un altre consell que et donem és que s’augmenti la temperatura del calentador: tindrem l’aigua més calenta, d’aquesta manera en gastarem menys i el calentador no s’engegarà tant sovint.

Si tens problemes d'espai, pots optar pels calentadors estrets, que tenen la mateixa capacitat però els pots instal·lar en espais més reduïts. 

Entra a la nostra web on hi trobaràs diferents calentadors elèctrics que s'adapten a les teves necessitats: WWW.NICMAT.EU 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada